TSGK Clan Forum Forum Index TSGK Clan Forum
Half-Life 2 : Deathmatch TSGK Clan forum.
 
 CalendarCalendar   FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

bob hopeful
November 24 1961 (56 year old)
Necromonger
November 23 1985 (32 year old)
sargE
November 25 1990 (27 year old)
Calendar
Calendar Calendar
Sun 19 Nov 2017 Mon 20 Nov 2017 Tue 21 Nov 2017 Wed 22 Nov 2017 Thu 23 Nov 2017 Fri 24 Nov 2017 Sat 25 Nov 2017
 
 
 
 
Birthday Necromonger  
Birthday bob hopeful  
Birthday sargE  
The time now is Mon Nov 20, 2017 15:48
All times are UTC + 2 (DST in action)
 Forum index » TSGK Servers » SRCDS Help
Need help in HL2:DM server failed to load steam service ...
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 1 of 1 [14 Posts]  
Author Message
pumab


Joined: 20 Oct 2011
Posts: 9
Country:

PostPosted: Thu Oct 20, 2011 00:28    Post subject:  Need help in HL2:DM server failed to load steam service ...
Subject description: Need help in HL2:DM server failed to load steam service ServiceStart: Failed to start
 

Need help in HL2:DM server "failed to load steam service ServiceStart: Failed to start"
Its funny becouse it was working for a time and after i tried to set something it went wrong. maybe i was tring to make maps downloadable for clients, but idont know what happaned ,my server isnt online (public) anymore. I see it only in the lan tab.

I have a "failed to load steam service
ServiceStart: Failed to start" error in the cmd.


The srcds's shortcut looks like this


C:\srcds\orangebox\srcds.exe -console -game hl2mp +map dm_dust2_crazy_v3 -maxplayers 14 -autoupdate

And here is my server.cfg

Code:
hostname " * PumaB's Deathmatch Server HUN|FastDL * "
rcon_password "" // rcon disabled

// sv_downloadurl http://www.verrues.biz/mirror/maps/
sv_downloadurl "http://www.verrues.biz/mirror/maps/

// server cvars
mp_friendlyfire 1
mp_footsteps 1
mp_autoteambalance 1
mp_autokick 1
mp_flashlight 1
mp_tkpunish 1
mp_forcecamera 0
sv_alltalk 1
sv_pausable 0
sv_cheats 0
sv_consistency 1
sv_allowupload 1
sv_allowdownload 1
sv_maxspeed 320
mp_limitteams 2
mp_hostagepenalty 5
sv_voiceenable 1
mp_allowspectators 1
mp_timelimit 25
mp_chattime 10
sv_timeout 65

// round specific cvars
mp_freezetime 6
mp_roundtime 5
mp_startmoney 800
mp_c4timer 45
mp_fraglimit 0
mp_maxrounds 0
mp_winlimit 0
mp_playerid 0
mp_spawnprotectiontime 5

// bandwidth rates/settings
sv_minupdaterate 80
sv_maxupdaterate 101
sv_maxrate 25000
sv_minrate 20000
sv_minupdaterate 80
sv_maxupdaterate 101
sv_mincmdrate 80
sv_maxcmdrate 101
sv_client_interpolate 1
sv_client_interp 0.0167
sv_client_predict 1
sv_lan 0
sv_region 3
sv_unlag "1"
sv_maxunlag ".5"


I have no firewall, all the ports opened correctly I was running a garrys mod server before and it was working but now neither dm nor gmod wont start.

port-forwarding settings and router type:

http://img571.imageshack.us/img571/8548/nvtelen111.jpg

TP-LINK 54M Wireless Router
Model No. TL-WR340G/TL-WR340GD

The Pc is directly connected to the router.

And here is the console log:

Code:
256.0 fps  0/14 on map dm_dust2_crazy_v3
Console initialized.
ConVarRef mat_dxlevel doesn't point to an existing ConVar
Game.dll loaded for "Half-Life 2 Deathmatch"
PARTICLE SYSTEM: Unable to load manifest file 'particles/particles_manifest.txt'

maxplayers set to 14
Network: IP 192.168.1.101, mode MP, dedicated Yes, ports 27015 SV / 27005 CL
Executing dedicated server config file
CModelLoader::Map_IsValid:  No such map 'maps/dm_lostvillage_r1.bsp.bsp'
Invalid map 'dm_lostvillage_r1.bsp' included in map cycle file. Ignored.
CModelLoader::Map_IsValid:  No such map 'maps/dm_resistance.bsp.bsp'
Invalid map 'dm_resistance.bsp' included in map cycle file. Ignored.
CModelLoader::Map_IsValid:  No such map 'maps/dm_overwatch.bsp.bsp'
Invalid map 'dm_overwatch.bsp' included in map cycle file. Ignored.
Precache of sprites/redglow1 ambigious (no extension specified)
Precache of sprites/redglow1 ambigious (no extension specified)
Failed to load Steam Service
ServiceStart: failed to start
Unknown command "mp_autokick"
Unknown command "mp_tkpunish"
Unknown command "sv_maxspeed"
Unknown command "mp_limitteams"
Unknown command "mp_hostagepenalty"
Unknown command "mp_freezetime"
Unknown command "mp_roundtime"
Unknown command "mp_startmoney"
Unknown command "mp_c4timer"
Unknown command "mp_playerid"
Unknown command "mp_spawnprotectiontime"
Unknown command "sv_client_interpolate"
Unknown command "sv_client_interp"
Connection to Steam servers successful.
   VAC secure mode is activated.
Client "Puma Von B" connected (192.168.1.101:27006)


Im running windows 7 32bit.
There is a steam client service in msconfig but its not running even if the server is started with the error, but its not disabled, its on automatic in widnows services.

Picture from msconfig and services window
http://img805.imageshack.us/img805/5788/n111111vtelen.jpg

Im currently logged in the steam.exe client program on the pc on my account but as I remember server was running without logging in to steam too.

Thx for your help.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail 
1c3c0ld

Joined: 11 Mar 2011
Posts: 19
Country:
Browser:
Age: 31

PostPosted: Thu Oct 20, 2011 14:43    Post subject:  

tried reinstalling steam?
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website MSN Messenger 
pumab


Joined: 20 Oct 2011
Posts: 9
Country:

PostPosted: Thu Oct 20, 2011 21:25    Post subject:  

yes and now I have a tier0.dll error. I tried to add dll files manually to system32 and gamefolder/bin but nothing.
so, now i try to reinstall win7.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail 
Osiris_TSGK
TSGK Member


Joined: 21 May 2006
Posts: 4659
Location: France

PostPosted: Sat Oct 22, 2011 00:45    Post subject:  

Quote:
Failed to load Steam Service
ServiceStart: failed to start

Is not a big deal and is a common error.

After the message Connection to Steam servers successful you have to get the following message:
Public IP is xxx.xxx.xxx.xxx
Where xxx.xxx.xxx.xxx is your wan IP.
It seems like your server is only accessible from the LAN and not from the WAN, likely to be a firewall/routing problem.
If not done yet, you have to add the port 27015 both UDP and TCP at the windows firewall execption, make sure that your router is correctly forwarding your external port, some router are buggy, a reboot can be the solution.

You may also set the port in your srcds startup command line +port 27015, optional but clean.

Further information for a server behind a firewall:
http://forum.tsgk.com/viewtopic.php?t=2486

_________________
Allez allez, enlève ta culotte et déboutonne mon pantalon...
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
pumab


Joined: 20 Oct 2011
Posts: 9
Country:

PostPosted: Sat Oct 29, 2011 22:50    Post subject:  

Osiris_TSGK wrote:
Quote:
Failed to load Steam Service
ServiceStart: failed to start

Is not a big deal and is a common error.

After the message Connection to Steam servers successful you have to get the following message:
Public IP is xxx.xxx.xxx.xxx
Where xxx.xxx.xxx.xxx is your wan IP.
It seems like your server is only accessible from the LAN and not from the WAN, likely to be a firewall/routing problem.
If not done yet, you have to add the port 27015 both UDP and TCP at the windows firewall execption, make sure that your router is correctly forwarding your external port, some router are buggy, a reboot can be the solution.

You may also set the port in your srcds startup command line +port 27015, optional but clean.

Further information for a server behind a firewall:
http://forum.tsgk.com/viewtopic.php?t=2486



Ok i just bought a completly new PC. i hawe 600 fps ingame , so i reisntalled win7, steam, srcds ,etc and I have get a new commandline
Public Ip is 86.101.39.52
I thought YAY finally, but no. the Failed to laod steam service error is still there.
I can conect only as searching for LAN , in INTERNET tab I can see the server but connection fails after 4 retried.
I tried to add steam_appid.txt in hl2mp with number 320.
but still nothing
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail 
Osiris_TSGK
TSGK Member


Joined: 21 May 2006
Posts: 4659
Location: France

PostPosted: Sun Oct 30, 2011 00:29    Post subject:  

pumab wrote:
Osiris_TSGK wrote:
Quote:
Failed to load Steam Service
ServiceStart: failed to start

Is not a big deal and is a common error.

After the message Connection to Steam servers successful you have to get the following message:
Public IP is xxx.xxx.xxx.xxx
Where xxx.xxx.xxx.xxx is your wan IP.
It seems like your server is only accessible from the LAN and not from the WAN, likely to be a firewall/routing problem.
If not done yet, you have to add the port 27015 both UDP and TCP at the windows firewall execption, make sure that your router is correctly forwarding your external port, some router are buggy, a reboot can be the solution.

You may also set the port in your srcds startup command line +port 27015, optional but clean.

Further information for a server behind a firewall:
http://forum.tsgk.com/viewtopic.php?t=2486



Ok i just bought a completly new PC. i hawe 600 fps ingame , so i reisntalled win7, steam, srcds ,etc and I have get a new commandline
Public Ip is 86.101.39.52
I thought YAY finally, but no. the Failed to laod steam service error is still there.
I can conect only as searching for LAN , in INTERNET tab I can see the server but connection fails after 4 retried.
I tried to add steam_appid.txt in hl2mp with number 320.
but still nothing

Use this tool to check if your port 27015 is opened to the WAN:
http://www.t1shopper.com/tools/port-scan/

_________________
Allez allez, enlève ta culotte et déboutonne mon pantalon...
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
pumab


Joined: 20 Oct 2011
Posts: 9
Country:

PostPosted: Sun Oct 30, 2011 03:18    Post subject:  

The host name or IP address you entered "192.168.1.1" is not publicly routable on the Internet.
Please enter either a hostname that resolves to a publicly routable IP address or an IPv4 publicly routable IP address.

here is a screen from my ipconfig:

http://img804.imageshack.us/img804/5997/nvtelenjt.jpg
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail 
Osiris_TSGK
TSGK Member


Joined: 21 May 2006
Posts: 4659
Location: France

PostPosted: Sun Oct 30, 2011 05:20    Post subject:  

pumab wrote:
The host name or IP address you entered "192.168.1.1" is not publicly routable on the Internet.
Please enter either a hostname that resolves to a publicly routable IP address or an IPv4 publicly routable IP address.

here is a screen from my ipconfig:

http://img804.imageshack.us/img804/5997/nvtelenjt.jpg

You must specify your public IP, you'll find it there:
http://www.whatismyip.com

_________________
Allez allez, enlève ta culotte et déboutonne mon pantalon...
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
pumab


Joined: 20 Oct 2011
Posts: 9
Country:

PostPosted: Sun Oct 30, 2011 12:00    Post subject:  

Osiris_TSGK wrote:
pumab wrote:
The host name or IP address you entered "192.168.1.1" is not publicly routable on the Internet.
Please enter either a hostname that resolves to a publicly routable IP address or an IPv4 publicly routable IP address.

here is a screen from my ipconfig:

http://img804.imageshack.us/img804/5997/nvtelenjt.jpg

You must specify your public IP, you'll find it there:
http://www.whatismyip.com


Scanning ports on 86.101.39.52
86.101.39.52 isn't responding on port 27015 ().
=(
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail 
Osiris_TSGK
TSGK Member


Joined: 21 May 2006
Posts: 4659
Location: France

PostPosted: Sun Oct 30, 2011 17:58    Post subject:  

pumab wrote:
Osiris_TSGK wrote:
pumab wrote:
The host name or IP address you entered "192.168.1.1" is not publicly routable on the Internet.
Please enter either a hostname that resolves to a publicly routable IP address or an IPv4 publicly routable IP address.

here is a screen from my ipconfig:

http://img804.imageshack.us/img804/5997/nvtelenjt.jpg

You must specify your public IP, you'll find it there:
http://www.whatismyip.com


Scanning ports on 86.101.39.52
86.101.39.52 isn't responding on port 27015 ().
=(

That's because you do not forward the external port to the internal one, the guide is available here:
http://forum.tsgk.com/viewtopic.php?t=2486

_________________
Allez allez, enlève ta culotte et déboutonne mon pantalon...
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
pumab


Joined: 20 Oct 2011
Posts: 9
Country:

PostPosted: Mon Oct 31, 2011 14:44    Post subject:  

I did the followings:

Code:
1   1200   192.168.1.105   UDP   
2   26901   192.168.1.105   UDP   
3   27000-27015   192.168.1.105   UDP   
4   27020-27039   192.168.1.105   TCP   
5   27020   192.168.1.105   UDP   
6   27015   192.168.1.105   TCP

People can finally find my server on the list OMG,they can connect and its working! but i have the error still when starting up the server.. strange.

is this ammount of error normal while server is running with ppl?
http://img231.imageshack.us/img231/3135/nvtelen1h.jpg
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail 
pumab


Joined: 20 Oct 2011
Posts: 9
Country:

PostPosted: Mon Oct 31, 2011 16:17    Post subject:  

hm error was just on that map... well now i have only problem with missing map error for clients...

i have
sv_allowupload 1
sv_allowdownload 1

and sv_downloadurl "http://www.verrues.biz/mirror/maps/"
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail 
Osiris_TSGK
TSGK Member


Joined: 21 May 2006
Posts: 4659
Location: France

PostPosted: Mon Oct 31, 2011 19:07    Post subject:  

pumab wrote:
hm error was just on that map... well now i have only problem with missing map error for clients...

i have
sv_allowupload 1
sv_allowdownload 1

and sv_downloadurl "http://www.verrues.biz/mirror/maps/"

sv_downloadurl, you are using the download url of another server administrator, so, you'r fully dependant of which map this server administrator does run or does not run or has stopped to run and therefor the file may be present or not present on the download url.

_________________
Allez allez, enlève ta culotte et déboutonne mon pantalon...
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
pumab


Joined: 20 Oct 2011
Posts: 9
Country:

PostPosted: Mon Oct 31, 2011 21:39    Post subject:  

Osiris_TSGK wrote:
pumab wrote:
hm error was just on that map... well now i have only problem with missing map error for clients...

i have
sv_allowupload 1
sv_allowdownload 1

and sv_downloadurl "http://www.verrues.biz/mirror/maps/"

sv_downloadurl, you are using the download url of another server administrator, so, you'r fully dependant of which map this server administrator does run or does not run or has stopped to run and therefor the file may be present or not present on the download url.


Thank you for your help ^^ well I checked all the maps I need and they are downloadable from that link.

Code:
dm_7hour
dm_apach_arena_v1
dm_balcony
dm_biohazard
dm_dust2_crazy_v3
dm_island17
dm_islandtropic_v3
dm_lostvillage_r1
dm_tropic_b3


Um, is there any site where I can upload for free these bsps and bz2s? If I know it right...

Is it working with ftp server's link too? Couse I have a free ftp place by my internet provider.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 1 of 1 [14 Posts]  
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » TSGK Servers » SRCDS Help
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum
You cannot post calendar events in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.2804s ][ Queries: 15 (0.0101s) ][ Debug on ]